ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z JABŁKAMI
Śledzie z cebulką w śmietanie to trochę już nudny standard, mam więc propozycję: dodajmy jabłko! Naprawdę warto spróbować 😀
Coś bym zjadł! Mamy coś do przegryzienia? Mały głód potrafi dotkliwie dać się we znaki i lepiej, żeby nie zdążył transformować w duży 😊 Mam na to rady!
Śledzie z cebulką w śmietanie to trochę już nudny standard, mam więc propozycję: dodajmy jabłko! Naprawdę warto spróbować 😀
Dzięki dodatkowi śliwek sałatka zyskuje dodatkową słodycz. Można ją przechowywac nawet do kilu dni i tylko zyskuje na smaku. Nie wierz na słowo – spróbuj!
Ta wersja podania śledzia odpowiada mi najbardziej, być może dlatego, że pozostałe składniki przejmują kontrolę nad smakiem pasty; pyszna na grzankach!
Kisiel ze świeżymi owocami to mały kompromis pomiędzy łakociami, a czymś zdrowym – bo czasem przychodzi ochota na coś więcej, niż schrupanie jabłka.
Sałatka z brokuła i papryki pasuje zarówno do dań z mięsa, jak i bezmięsnych. Prosta do przygotowania, niezwykle smaczna.
Fritatę można podać na śniadanie, na przykład w spokojny, niedzielny poranek. Doskonale nadaje się do tego fritata z fetą i pomidorami.
Bób gotowany, przyprawiony pro prostu solą, pieprzem i świeżym koperkiem, smakuje sam w sobie, ale stanowi też świetny dodatek do dania głównego 😊
Sałatka z cukinii, bobu, awokado i kiełków to zielona i pyszna bomba witaminowa ❗ Nie licząc gotowania i obierania bobu, jest naprawdę ekspresowa 🎯
Pasta z makreli to pyszny dodatek do kanapek, choć według mnie można ją wcinać solo jako wartościową „sałatkę”. U mnie w komplecie z plackami – na obiad 🎯
Bananowe muffiny to klasyka rodzaju. Smak bananów jest ledwo wyczuwalny, za to babeczki są mięciutkie i delikatne – po prostu idealne 🎯
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem to delikatna wersja, a dodając do niej żurawinę lub suszoną miechunkę i orzechy mamy pyszne danie na II śniadanie 😊
Surówka z kiszonych ogórków i jabłek jest jedną z moich ukochanych, ma wyjątkowo bogaty smak i pasuje absolutnie do wszystkiego 😍
Ta surówka z kapusty pekińskiej jest dla mnie nie lada odkryciem: dodatek maku do kapusty pekińskiej? Ależ tak! Jeszcze trochę bakali i można zajadać 🥇
Ogórki małosolne lubią chyba wszyscy, a sezon ogórkowy mamy już w pełni, warto więc wypróbować przepis na naprawdę ekspresowe i pyszne 💪
Duszona kalarepa to smaczny dodatek do mięs, ziemniaków, a nawet jajek czy grillowango sera – z mnóstwem koperku i na prawdziwym maśle 🏆
Sałatka z ogórków, kiwi i sera feta, wzbogacona sezamem, to świetne połączenie słodko-kwaśno-pikantne na lunch, obiad i do grilla 🥇
Sałata lodowa lubi praktycznie wszystkie dodatki – tym razem to mnóstwo dobrego szpinaku oraz aromatyczne i soczyste jabłko z selerem naciowym 👍
Frytki ze selera pieczone w piekarniku polecają się nie tylko do obiadu, ale tez jako przekąska, a nawet składnik lunchboxa do pracy czy szkoły 🎯
Kasza z soczewicą może być lunchem do pracy, dodatkiem do mięsnego obiadu lub lekka kolacją z warzywami – zawsze smakuje wybornie 😊
Takie ślimaczki z francuskiego ciasta to prawdziwy majstersztyk – banalne przygotowanie, proste składniki, et voila: pyszna przystawka gotowa 🥇
Surówka z białej rzodkwi – delikatniejszej, acz większej siostry rzodkiewek – ze słodką marchewka i jabłkiem tworzy pyszną kombinację 🎯
Sałatka z selera marynowanego oraz jabłka, podkręcona smakiem chrzanu – jedliście już takie połączenie? Jeśli nie, trzeba naprawić to niedopatrzenie 😊