Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
15 Mins
Total Time:
20 Mins
Barszcz ukraiński jest całkiem inny, niż nasz tradycyjny, czysty barszczyk, gdzie buraczki lądują w odpadkach. Jest pełen warzyw, i za to go kochamy❗ Taki BARSZCZ UKRAIŃSKI lub ten nieco inny BARSZCZ, ale równie pyszny, wymagają jednak nieco więcej pracy. To całe obieranie i krojenie w słupki… Można więc sobie uprościć gotowanie, korzystając z mrożonki, i wierzcie, że zimą to naprawdę super opcja 💪
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę siekamy w piórka, podsmażamy na maśle 5-6 minut.
- Dodajemy mrożone warzywa, zalewamy gorącą wodą (ok. 1,2 litra), dodajemy paprykę, pieprz, solimy (ok. 1 łyżeczki, bo woda z ogórków jest słona 😊), gotujemy 10-15 minut lub do miękkości jarzyn, przy czym powinny zostać jędrne 😊
- Zdejmujemy z pieca, wlewamy wodę z ogórków, dodajemy fasolę i śmietanką, mieszamy, doprawiamy do smaku. I gotowe!