Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
15 Mins
Barszcz biały to pyszna zupa sama w sobie, ale po dodaniu prawdziwych grzybów nabiera nowego – wyśmienitego – wymiaru. A do tego jest tak banalna do przygotowania, że robi się ją dosłownie kilka minut, jeśli mamy na stanie gotowe, duszone grzybki – jak te z Fungopolu. Można oczywiście użyć grzybów świeżych lub mrożonych – w obu przypadkach podsmażając je na klarowanym maśle. Przedłuża to nieco przygotowanie zupy, ale i tak nie trzeba się przy niej specjalnie napracować 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Grzyby dodajemy do szklanki bulionu (lub wody) i blendujemy na gładko. Wlewamy do pozostałego płynu, dodajemy zakwas, gotujemy kilka minut (max 10). Doprawiamy do smaku. I gotowe!