BIAŁY BARSZCZ GRZYBOWY

298 Views
żurek grzybowy z jajkami
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 15 Mins

Barszcz biały to pyszna zupa sama w sobie, ale po dodaniu prawdziwych grzybów nabiera nowego – wyśmienitego – wymiaru. A do tego jest tak banalna do przygotowania, że robi się ją dosłownie kilka minut, jeśli mamy na stanie  gotowe, duszone grzybki – jak te z Fungopolu. Można oczywiście użyć grzybów świeżych lub mrożonych – w obu przypadkach podsmażając je na klarowanym maśle. Przedłuża to nieco przygotowanie zupy, ale i tak nie trzeba się przy niej specjalnie napracować 😊

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/1 Instructions
  • Grzyby dodajemy do szklanki bulionu (lub wody) i blendujemy na gładko. Wlewamy do pozostałego płynu, dodajemy zakwas, gotujemy kilka minut (max 10). Doprawiamy do smaku. I gotowe!