BIGOS WARZYWNY z fasolą

608 Views
bigos warzywny z fasolą
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 50 Mins Total Time: 1 Hr

Bigos warzywny z fasolą to bogate i pełnowartościowe danie, które przygotowuje się max 10 minut, a potem samo się gotuje, aż do uzyskania ulubionej konsystencji i miękkości warzyw. Nie gotujemy tego bigosu przez 2 czy 3 dni – jak BIGOSY z kapustą kiszoną i mięsem. Dodatek fasoli zastępuje mięso i kiełbasę, dopełniając nie tylko smaku, ale też wartości odżywczych 😊

—-

Pomóż mi rozwijać mój blog 😊

Podoba Ci się treść Kliknij serduszko pod tytułem
Blog żyje z odwiedzin: zapraszam Cię ponownie
Pomóż innym mnie znaleźć: udostępnij – poniżej znajdziesz ikony, dzięki którym łatwo to zrobisz

To dla mnie ważne 😊 Z góry dziękuję

Katarzyna

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle 5-6 minut. Dodajemy pomidory lub przecier, dusimy kolejne 3-4 minuty.
  • Kapustę kroimy na plastry, następnie w poprzek na paski lub kostkę (najszybszy sposób pokrojenia kapusty), dorzucamy do naczynia wraz z przyprawami i solą (1 łyżeczka). Gotujemy do miękkości (ok. 30-40 minut), choć można trochę dłużej – warzywa zaczną się rozpadać, dzięki czemu bigos nabierze zawiesistości.
  • Dodajemy fasolę, podgrzewamy. Doprawiamy do smaku. I gotowe!