Category: NA OBIAD, NA ZIELONO, ZUPA
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
50 Mins
Total Time:
1 Hr
Bigos warzywny z fasolą to bogate i pełnowartościowe danie, które przygotowuje się max 10 minut, a potem samo się gotuje, aż do uzyskania ulubionej konsystencji i miękkości warzyw. Nie gotujemy tego bigosu przez 2 czy 3 dni – jak BIGOSY z kapustą kiszoną i mięsem. Dodatek fasoli zastępuje mięso i kiełbasę, dopełniając nie tylko smaku, ale też wartości odżywczych 😊
—-
Pomóż mi rozwijać mój blog 😊
Podoba Ci się treść ❓ Kliknij serduszko pod tytułem ❗
Blog żyje z odwiedzin: zapraszam Cię ponownie ❗
Pomóż innym mnie znaleźć: udostępnij – poniżej znajdziesz ikony, dzięki którym łatwo to zrobisz ❗
To dla mnie ważne 😊 Z góry dziękuję ❗
Katarzyna
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle 5-6 minut. Dodajemy pomidory lub przecier, dusimy kolejne 3-4 minuty.
- Kapustę kroimy na plastry, następnie w poprzek na paski lub kostkę (najszybszy sposób pokrojenia kapusty), dorzucamy do naczynia wraz z przyprawami i solą (1 łyżeczka). Gotujemy do miękkości (ok. 30-40 minut), choć można trochę dłużej – warzywa zaczną się rozpadać, dzięki czemu bigos nabierze zawiesistości.
- Dodajemy fasolę, podgrzewamy. Doprawiamy do smaku. I gotowe!