Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Zupa ziemniaczana ma wiele twarzy, również na moim blogu. Tym razem błyskawiczna w przygotowaniu wersja, z dodatkiem kminku, który nie każdy lubi – szczególnie w wersji niezmielonej 😉 Ale my akurat nie mamy z tym problemu 😊 A podsmażone na maśle ziemniaki nadają zupie taki smak, że ach ❗
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Na 1 łyżce masła podsmażamy kminek przez 1-2 minut.
- Marchewkę kroimy w cieniutkie plasterki i wrzucamy na masło, smażymy ok. 5 minut. Dodajemy drugą łyżkę masła.
- Ziemniaki kroimy w małą kostkę, połowę wrzucamy do naczynia i smażymy 5-7 minut minut. Wsypujemy pozostałe ziemniaki, smażymy kolejne kilka minut. Wcześniej dodane ziemniaki powinny się już rozpadać. Zalewamy gorąca wodą (ok. 2,5-3 litry), solimy, gotujemy jeszcze kilka minut (do miękkości ziemniaków). Doprawiamy do smaku. I gotowe!