Boczniaki w sosie curry z marynowanymi cebulkami

696 Views
sos z boczniaków
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 20 Mins

Boczniaki w sosie curry mogą być dodatkiem do placków ziemniaczanych czy z dyni. Danie może też być gwiazdą programu, podane do każdej kaszy a nawet RYŻU NA SYPKO. Aromatyczna curry nadaje wyjątkowy smak boczniakom, a marynowane cebulki dodają słodkiego posmaku i chrupkości 🎯 Niecodzienny wydawałoby się zestaw składników tworzy naprawdę fantastyczne danie 🏆

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Boczniaki kroimy w paski, wrzucamy na patelnię i smażymy do odparowania płynu, który się wytworzy. Dodajemy masło i podsmażamy jeszcze 3-4 minuty. Dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach czosnek, posypujemy przyprawami, lekko solimy, podsmażamy jeszcze 1-2 minuty. Zalewamy śmietanką, gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia.
  • Dodajemy cebulki, podgrzewamy do ich ogrzania. I gotowe!
  • Można posypać jeszcze pokrojoną zieloną cebulką.