Category: NA DWA RAZY, NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
15 Mins
Total Time:
20 Mins
Boczniaki w sosie curry mogą być dodatkiem do placków ziemniaczanych czy z dyni. Danie może też być gwiazdą programu, podane do każdej kaszy a nawet RYŻU NA SYPKO. Aromatyczna curry nadaje wyjątkowy smak boczniakom, a marynowane cebulki dodają słodkiego posmaku i chrupkości 🎯 Niecodzienny wydawałoby się zestaw składników tworzy naprawdę fantastyczne danie 🏆
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Boczniaki kroimy w paski, wrzucamy na patelnię i smażymy do odparowania płynu, który się wytworzy. Dodajemy masło i podsmażamy jeszcze 3-4 minuty. Dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach czosnek, posypujemy przyprawami, lekko solimy, podsmażamy jeszcze 1-2 minuty. Zalewamy śmietanką, gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia.
- Dodajemy cebulki, podgrzewamy do ich ogrzania. I gotowe!
- Można posypać jeszcze pokrojoną zieloną cebulką.