Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Brukselka z boczkiem dla amatorów brukselki. Ja do nich nie należę, ale ta wersja, doprawiona na końcu masłem, jest pyszna, a w dodatku mało skomplikowana i szybka w przygotowaniu 😊 Trzeba tylko pamiętać o namoczeniu brukselki na noc, żeby pozbyć się goryczki.
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Brukselkę kroimy na połówki, zalewamy mlekiem i wstawiamy do lodówki na całą noc.
- Odcedzamy i gotujemy ok. 5 minut w osolonej wodzie.
- Boczek kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na patelni kilka minut. Dodajemy starty czosnek i brukselki, smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy masło, mieszamy d0 jego rozpuszczenia i połącznia z potrawa. Doprawiamy do smaku. I gotowe!