BURACZKI zasmażane masłem

345 Views
buraczki gotowane zasmażane masłem
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins

Buraczki zasmażane to banalnie prosty dodatek do wszelkich mięs, a nawet do bezmięsnych kotlecików na przykład. Używając ugotowanych, a nawet rozdrobnionych buraczków nie narobisz się zbyt wiele, a efekt jest po prostu WOW 🎯 Przepyszny, maślany posmak w słodkich ogórkach to po prostu rewelacja. Maksimum efektu przy minimum wysiłku

Ingredients

0/3 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/2 Instructions
  • Buraczki kroimy w drobną kostkę (lub większą, to ma znaczenie tylko dla konsystencji i ilości masła, która ma się przylepić do kawałków warzyw 😊). Podgrzewamy je, ale nie zagotowujemy.
  • Dodajemy masło i podsmażamy kilka minut (4-5). Doprawiamy do smaku (ostrożnie z solą, może nie być konieczna, buraki były solone w czasie gotowania!). I gotowe!