Category: NA DODATEK, NA GRILL, NA LUNCH, NA OBIAD, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Buraczki zasmażane to banalnie prosty dodatek do wszelkich mięs, a nawet do bezmięsnych kotlecików na przykład. Używając ugotowanych, a nawet rozdrobnionych buraczków nie narobisz się zbyt wiele, a efekt jest po prostu WOW 🎯 Przepyszny, maślany posmak w słodkich ogórkach to po prostu rewelacja. Maksimum efektu przy minimum wysiłku ❗
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Buraczki kroimy w drobną kostkę (lub większą, to ma znaczenie tylko dla konsystencji i ilości masła, która ma się przylepić do kawałków warzyw 😊). Podgrzewamy je, ale nie zagotowujemy.
- Dodajemy masło i podsmażamy kilka minut (4-5). Doprawiamy do smaku (ostrożnie z solą, może nie być konieczna, buraki były solone w czasie gotowania!). I gotowe!