CHIŃSZCZYZNA NA SZYBKO

326 Views
chińszczyzna Hortex z ekstra papryką i porem z sosem słodko-kwaśnym Łowicz
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 30 Mins

Chińszczyzna na szybko to skorzystanie częściowo z gotowców, które oferują nam sklepy, z pewnym dodatkiem świeżych warzyw, jest chrupka i wyjątkowo smaczna, a nie trzeb samemu komponować składników, obierać, siekać… To naprawdę świetne rozwiązanie na te dni, kiedy brakuje nam czasu na ugotowanie obiadu, a nie chcemy podawać gotowych pierogów czy kurczaka z rożna z budki obok sklepu 🎯

Sos słodko-kwaśny można oczywiście przygotować samemu – przepis znajdziecie tutaj. Tym razem jednak chciałam zrobić obiad naprawdę na szybko 😊

 

 

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Pora kroimy na plasterki i podsmażamy 2-3 minuty na oliwie.
  • Paprykę kroimy w krótkie paski i dodajemy do porów, smażymy 3-4 minuty, często mieszając.
  • Mrożone warzywa wrzucamy na patelnię i smażymy kolejne 7-8 minut, często mieszając.
  • Wlewamy sos, zagotowujemy i gotujemy chwilę. I gotowe!