Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Chińszczyzna na szybko to skorzystanie częściowo z gotowców, które oferują nam sklepy, z pewnym dodatkiem świeżych warzyw, jest chrupka i wyjątkowo smaczna, a nie trzeb samemu komponować składników, obierać, siekać… To naprawdę świetne rozwiązanie na te dni, kiedy brakuje nam czasu na ugotowanie obiadu, a nie chcemy podawać gotowych pierogów czy kurczaka z rożna z budki obok sklepu 🎯
Sos słodko-kwaśny można oczywiście przygotować samemu – przepis znajdziecie tutaj. Tym razem jednak chciałam zrobić obiad naprawdę na szybko 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pora kroimy na plasterki i podsmażamy 2-3 minuty na oliwie.
- Paprykę kroimy w krótkie paski i dodajemy do porów, smażymy 3-4 minuty, często mieszając.
- Mrożone warzywa wrzucamy na patelnię i smażymy kolejne 7-8 minut, często mieszając.
- Wlewamy sos, zagotowujemy i gotujemy chwilę. I gotowe!