Category: NA DODATEK, NA ZIELONO
Yields:
6 Servings
Difficulty: Medium
Prep Time: 30 Mins
Cook Time:
30 Mins
Total Time:
1 Hr
Chlebek rozmarynowy z nadzieniem z tapenady, suszonych pomidorów z oleju i aromatycznego i kremowego sera pleśniowego, to po prostu rewelacja 😍 Prawdziwa eksplozja smaków, nie będę zachwalać bardziej – proszę maszerować do kuchni upiec go natychmiast 😁
Inspiracja z programu na Netflixie – Nadya gotuje. Idealny na wieczór ze znajomymi, z prosta sałatką z sałaty lodowej i dowolnych dodatków 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mąkę rozcieramy z masłem, wsypujemy drożdże i dodajemy wszystkie pozostałe składniki ciasta, zagniatamy. Odstawiamy pod przykryciem na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
- Rozwałkowujemy ciasto na prostokąt grubości 0,5 cm, smarujemy oliwkowa tapenadą, rozkładamy suszone pomidory i rozkruszamy ser – zostawiając 2-3 cm na przeciwległym końcu, który będzie zamykał roladę. Zwijamy ciasno w roladę, nacinamy delikatnie przez środek.
- Odstawiamy na 0,5 godziny przykryte folią. Posypujemy nacięcie orzeszkami pinii.
- Pieczemy ok. 30 minut w 220°. I gotowe!