CHLEBEK ROZMARYNOWY z suszonymi pomidorami

336 Views
CHLEBEK ROZMARYNOWY z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym
Yields: 6 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 1 Hr

Chlebek rozmarynowy z nadzieniem z tapenady, suszonych pomidorów z oleju i aromatycznego i kremowego sera pleśniowego, to po prostu rewelacja 😍 Prawdziwa eksplozja smaków, nie będę zachwalać bardziej – proszę maszerować do kuchni upiec go natychmiast 😁

Inspiracja z programu na Netflixie – Nadya gotuje. Idealny na wieczór ze znajomymi, z prosta sałatką z sałaty lodowej i dowolnych dodatków 😊

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Mąkę rozcieramy z masłem, wsypujemy drożdże i dodajemy wszystkie pozostałe składniki ciasta, zagniatamy. Odstawiamy pod przykryciem na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
  • Rozwałkowujemy ciasto na prostokąt grubości 0,5 cm, smarujemy oliwkowa tapenadą, rozkładamy suszone pomidory i rozkruszamy ser – zostawiając 2-3 cm na przeciwległym końcu, który będzie zamykał roladę. Zwijamy ciasno w roladę, nacinamy delikatnie przez środek.
  • Odstawiamy na 0,5 godziny przykryte folią. Posypujemy nacięcie orzeszkami pinii.
  • Pieczemy ok. 30 minut w 220°. I gotowe!