Category: NA LUNCH, NA OBIAD, NA SZYBKO, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Cukinia w pomidorowym sosie z dodatkiem wędzonego twarogu – na pierwszy rzut oka może się wydawać mało atrakcyjnym daniem, ale nic bardziej mylnego! Smakuje pysznie, na dodatek pasuje nie tylko na obiad, ale sprawdzi się na śniadanie czy kolację równie dobrze 🎯 Wszystko zależy od porcji i dodatków, których użyjemy: czy będzie to makaron czy pieczywo, zależy już od naszych preferencji, czasu i zawartości spiżarni oraz oczywiście od poziomu głodu 😁
Na dodatek robi się ja niemal błyskawicznie – czy czegoś więcej potrzeba 😍
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle ok. 4-5 minut.
- Pomidory kroimy w drobną kostkę, dodajemy do cebuli i podsmażamy (lub wlewamy passatę i podgrzewamy).
- Cukinię kroimy na ćwierćplasterki, dodajemy do sosu, solimy i gotujemy do stracenia surowości (w miarę możliwości staramy się nie rozgotować) – czas zależy od wielkości kawałków – 7-10 minut.
- Twaróg dodajemy do warzyw i delikatnie, ale dokładnie mieszamy, od razu doprawiając pieprzem. Doprawiamy do smaku. I gotowe!