Category: NA DODATEK, NA OBIAD, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
15 Mins
Cukinia z bobem powstała „po prostu”. Z tego, co było w lodówce. I wyszło niebiańsko. Te zaledwie 3 warzywa psują do siebie i uzupełniają się nawzajem idealnie. Wrzucone dosłownie na chwile pomidorki zachowują jędrność i słodki smak 🎯 Po prostu tylko robić i zajadać 🥇
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cukinie kroimy wzdłuż na 4 części i następnie na ćwiartki. Podsmażamy na oleju ok. 5 minut, przykrywamy naczynie, dusimy kilka minut – ma być lekko jędrna. Wrzucamy bób, doprawiamy do smaku, dusimy chwilę.
- Pomidorki kroimy na połówki lub ćwiartki, wrzucamy do warzyw, lekko mieszamy, najlepiej tylko potrząsając naczyniem, ogrzewamy najwyżej 2 minuty – pomidorki ogrzeją się od warzyw, ale nie mogą zmięknąć, mają być surowe! Doprawiamy na talerzach. I gotowe!