Category: NA LUNCH, NA OBIAD, NA SZYBKO, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Cukinia z wędzonym twarogiem to banalnie prosta propozycja podania tych warzyw. Pasuje zarówno do makaronu, jak i jako samodzielne danie, z pieczywem albo i bez. Zależy, czy ma być przekąską, czy daniem obiadowym 👍
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle ok. 6-7 minut, aż zmiękną.
- Cukinię kroimy na cienkie ćwierćplasterki, dodajemy do cebuli, solimy i dusimy do stracenia surowości (w miarę możliwości staramy się nie rozgotować); czas zależy od wielkości plasterków: 7-10 minut. Doprawiamy do smaku.
- Twaróg dodajemy do warzyw i ewentualnie łączymy z makaronem. I gotowe!