CZEKOLADKI z orzechami i jagodami goji

281 Views
czekoladki z orzechami z jagodami goji
Yields: 16 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins

Te aksamitne czekoladki, przypominające konsystencją sklepowe „trufle”, to kolejna propozycja podania czekolady w niezwykle przyjemnej smakowo i wizualnie formie. Posypka z rozdrobnionych jagód goji przepięknie podkreśla ich wyjątkowość, a przy tym jagody te są przecież mega zdrowe, pełne składników odżywczych – czyż to nie fantastyczna forma ich podania?

Przepis z książki „Zielone Boże Narodzenie” Karoline Jonsson – a w kolejce już następne do wypróbowania!

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Podgrzewany olej kokosowy, dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Po lekkim przestudzeniu dodajemy kakao, śmietankę, miód i sól, dokładnie mieszamy. Dodajemy orzechy.
  • Wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lekko wysmarowanym olejem kokosowym (lub zwykłym) – u mnie blaszka ok. 20*30 cm i czekoladki wyszły akuratnie – ani cienkie, ani grube 👌
  • Jagody goji rozdrabniamy (np. w młynku lub Thermomixie) na proszek lub drobne granulki. Posypujemy nim delikatnie lekko zastygniętą czekoladę. Po całkowitym zastygnięciu kroimy na dowolne kawałki (u mnie małe kosteczki). I gotowe!