CZERWONA KAPUSTA z gruszką i rodzynkami

424 Views
kapusta z gruszkami i rodzynkami
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 25 Mins

Czerwona kapusta z gruszkami, z dodatkiem rodzynek i cynamonu tworzy fantastyczną kompozycję, która podkreślona masłem i pieprzem smakuje wybornie 🎯 Gruszki możemy pokroić w koteczkę, ale wtedy podsmażamy bardzo krótko na mocno rozgrzanym tłuszczu – żeby się nie rozpadły. Delikatnie mieszamy z kapustą. Dzięki temu smaki maja szansę naprawdę cudownie się połączyć 🥇

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Kapustę kroimy w grube paski, gotujemy do ulubionej miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
  • Rodzynki zalewamy gorąca woda na kilka minut.
  • Gruszki kroimy na cząstki lub plastry, podsmażamy na maśle (1 łyżka).
  • Rodzynki dodajemy do odcedzonej kapusty, dodajemy 1 łyżkę masła i krótko podsmażamy. Doprawiamy do smaku cynamonem i szczególnie pieprzem (powinno być lekko pikantne). Dzielimy na porcje, dodajemy gruszki. I gotowe!