Category: NA DODATEK, NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
15 Mins
Total Time:
25 Mins
Czerwona kapusta z gruszkami, z dodatkiem rodzynek i cynamonu tworzy fantastyczną kompozycję, która podkreślona masłem i pieprzem smakuje wybornie 🎯 Gruszki możemy pokroić w koteczkę, ale wtedy podsmażamy bardzo krótko na mocno rozgrzanym tłuszczu – żeby się nie rozpadły. Delikatnie mieszamy z kapustą. Dzięki temu smaki maja szansę naprawdę cudownie się połączyć 🥇
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Kapustę kroimy w grube paski, gotujemy do ulubionej miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
- Rodzynki zalewamy gorąca woda na kilka minut.
- Gruszki kroimy na cząstki lub plastry, podsmażamy na maśle (1 łyżka).
- Rodzynki dodajemy do odcedzonej kapusty, dodajemy 1 łyżkę masła i krótko podsmażamy. Doprawiamy do smaku cynamonem i szczególnie pieprzem (powinno być lekko pikantne). Dzielimy na porcje, dodajemy gruszki. I gotowe!