DUSZONE KLOPSY wieprzowe w sosie pomidorowym

363 Views
klopsy z sosem pomidorowym
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 30 Mins

Klopsy z mięsa wieprzowego, uduszone w pomidorowym sosie, są daniem, które smakuje chyba każdemu. Sos można podkręcać różnymi ziołami czy zabielić śmietaną, ale wersja standard też jest super 😊 W dodatku przygotowuje się je błyskawicznie – nie wymagają dużej ilości pracy, a efekt jest pyszny🥇Pasuje do ziemniaków, makaronu i ryżu, a nawet każdego pieczywa.

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Cebulę drobno siekamy, mieszamy z mięsem i przyprawami oraz jajkiem, wyrabiamy bardzo dokładnie. Smażymy z każdej strony po 3 minuty. Zalewamy przecierem pomidorowym i 0,5 szklanki wody, dodajemy paprykę w proszku i dużą szczyptę soli, dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
  • Papryki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do sosu i dusimy jeszcze ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku. I gotowe!
  • Posypujemy zieloną cebulką – jak kto lubi 😊