Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Klopsy z mięsa wieprzowego, uduszone w pomidorowym sosie, są daniem, które smakuje chyba każdemu. Sos można podkręcać różnymi ziołami czy zabielić śmietaną, ale wersja standard też jest super 😊 W dodatku przygotowuje się je błyskawicznie – nie wymagają dużej ilości pracy, a efekt jest pyszny🥇Pasuje do ziemniaków, makaronu i ryżu, a nawet każdego pieczywa.
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę drobno siekamy, mieszamy z mięsem i przyprawami oraz jajkiem, wyrabiamy bardzo dokładnie. Smażymy z każdej strony po 3 minuty. Zalewamy przecierem pomidorowym i 0,5 szklanki wody, dodajemy paprykę w proszku i dużą szczyptę soli, dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
- Papryki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do sosu i dusimy jeszcze ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku. I gotowe!
- Posypujemy zieloną cebulką – jak kto lubi 😊