Category: NA DODATEK, NA GRILL, NA LUNCH, NA ZIELONO
Yields:
12 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 1 Hr 15 Mins
Cook Time:
25 Mins
Total Time:
1 Hr 40 Mins
Foccacia to włoski wypiek, który można podać solo lub jako dodatek do grilla, sałatek, ale też wszelkiej „zimnej płyty” składającej się z wędlin, serów i innych przystawek – tak prawdziwie po włosku ❗ Jest tak pyszna, że nie ma co więcej pisać, tylko zabierać się do roboty i upiec pyszną foccacię 😍
Tym razem mamy wersję klasyczną, z mąki pszennej, ale nie byłabym sobą, gdybym nie kombinowała z mąkami w wypiekach – niedługo pojawią się więc wersje z innymi proporcjami 😊 Poza tym – ten przepis pochodzi z Termomixa, a internet pełen jest przecież innych przepisów, które tylko czekają na wypróbowanie 💪
Ingredients
Adjust Servings