FOCCACIA klasyczna

445 Views
foccacia z pomidorami i oregano
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 1 Hr 15 Mins Cook Time: 25 Mins Total Time: 1 Hr 40 Mins

Foccacia to włoski wypiek, który można podać solo lub jako dodatek do grilla, sałatek, ale też wszelkiej „zimnej płyty” składającej się z wędlin, serów i innych przystawek – tak prawdziwie po włosku Jest tak pyszna, że nie ma co więcej pisać, tylko zabierać się do roboty i upiec pyszną foccacię 😍

Tym razem mamy wersję klasyczną, z mąki pszennej, ale nie byłabym sobą, gdybym nie kombinowała z mąkami w wypiekach – niedługo pojawią się więc wersje z innymi proporcjami 😊 Poza tym –  ten przepis pochodzi z Termomixa, a internet pełen jest przecież innych przepisów, które tylko czekają na wypróbowanie 💪

 

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings