GOŁĄBKI w sosie pomidorowym

408 Views
gołąbki w sosie pomidorowym
Yields: 4 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 40 Mins Cook Time: 1 Hr Total Time: 1 Hr 40 Mins

Gołąbki w sosie pomidorowym jak u mamy 😊 choć u mnie raczej jak u babci, bo mama nigdy osobiście gołąbków nie zrobiła 😉 Czy można nie lubić gołąbków ❓❓ Ja uwielbiam Z dodatkiem najprostszego sosu pomidorowego na świecie, zapieczone w piekarniku, wymagają trochę zachodu, ale naprawdę warto 🥇

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Z kapusty wycinamy głąb i obgotowujemy całą główkę w dużym garnku przez ok. 25 minut. Oddzielamy delikatnie liście i ścinamy zgrubiałe części.
  • Ryż ugotować zgodnie z przepisem na RYŻ NA SYPKO.
  • Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Dodajemy do ryżu razem z mięsem. Mieszamy dokładnie, doprawiając solą i pieprzem.
  • Na liście nakładamy porcje farszu i zawijamy gołąbki. Układamy je w naczyniu do zapiekania, wylewamy rozdrobnione ze szklanką wody pomidory z puszki, posypujemy ziołami, solą i pieprzem. Przykrywamy, zapiekamy do 60 minut. I gotowe!