GULASZ wieprzowy garam masala

304 Views
gulasz garam masala z pieczarkami, ziarnami dyni i śmietanką, z kaszą bulgur
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 1 Hr Total Time: 1 Hr 15 Mins

Gulasz wieprzowy z użyciem pgaram masala, przyprawy dalekowschodniej pełnej smaku i aromatu, jest pyszny sam w sobie, ale połączony z BULGUREM TO PO PROSTU REWELACJA 😊 Kasza bulgurt jest niezwykle zdrowa, a przy tym bardzo smaczna sama w sobie, jeśli jeszcze nie używacie – polecam, warto

Dodatek pieczarek wzbogaca gulasz i dopełnia całej konsystencji – można je zamienić na inne grzyby, jeśli ktoś woli. Świetnie sprawdzą się boczniaki, które trzeba jednak osobno obsmażyć na dodatkowym maśle 😊

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na maśle przez 5-6 minut. Pod koniec dorzucamy starte na tarce o małych oczkach ząbki czosnku.
  • Mięso kroimy w średnią kostkę, dorzucamy do cebuli, podsmażamy do wyparowania ewentualnego płynu i jeszcze ok. 4-5 minut, do uzyskania lekkiego obsmażenia.
  • Pieczarki kroimy w plastry, dorzucamy do mięsa, zalewamy gorącą wodą (ok. 500 ml), dodajemy liście laurowe, garam masala oraz 2 łyżeczki soli, gotujemy ok. 40 minut, do miękkości mięsa.
  • Wsypujemy pestki dyni i bulgur, gotujemy jeszcze max 10 minut – do miękkości kaszy. Dodajemy śmietankę (nie gotujemy już), doprawiamy do smaku. I gotowe!