Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 15 Mins
Cook Time:
1 Hr
Total Time:
1 Hr 15 Mins
Gulasz wieprzowy z użyciem pgaram masala, przyprawy dalekowschodniej pełnej smaku i aromatu, jest pyszny sam w sobie, ale połączony z BULGUREM TO PO PROSTU REWELACJA 😊 Kasza bulgurt jest niezwykle zdrowa, a przy tym bardzo smaczna sama w sobie, jeśli jeszcze nie używacie – polecam, warto ❗
Dodatek pieczarek wzbogaca gulasz i dopełnia całej konsystencji – można je zamienić na inne grzyby, jeśli ktoś woli. Świetnie sprawdzą się boczniaki, które trzeba jednak osobno obsmażyć na dodatkowym maśle 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na maśle przez 5-6 minut. Pod koniec dorzucamy starte na tarce o małych oczkach ząbki czosnku.
- Mięso kroimy w średnią kostkę, dorzucamy do cebuli, podsmażamy do wyparowania ewentualnego płynu i jeszcze ok. 4-5 minut, do uzyskania lekkiego obsmażenia.
- Pieczarki kroimy w plastry, dorzucamy do mięsa, zalewamy gorącą wodą (ok. 500 ml), dodajemy liście laurowe, garam masala oraz 2 łyżeczki soli, gotujemy ok. 40 minut, do miękkości mięsa.
- Wsypujemy pestki dyni i bulgur, gotujemy jeszcze max 10 minut – do miękkości kaszy. Dodajemy śmietankę (nie gotujemy już), doprawiamy do smaku. I gotowe!