Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 15 Mins
Cook Time:
1 Hr 30 Mins
Total Time:
1 Hr 45 Mins
Gulasz wołowy z marchewką ma lekko słodki smak, a dodatek ziemniaków, pieczonych razem z całą potrawą, świetnie rozkleja gulasz. Wszystkie składniki są idealnie miękkie, delikatne, po prostu pyszne ❗
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Wołowinę kroimy w dużą kostkę. Mieszamy ze składnikami marynaty, odstawiamy na 2-3 godziny (lub na całą noc).
- Ziemniaki kroimy na duże części, cebulę w piórka, marchewki w plasterki.
- Wkładamy wszystkie składniki do naczynia do zapiekania, mieszamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180° 1,5 godziny. Można gulasz upiec dzień wcześniej i odgrzać. I gotowe!