GULASZ WOŁOWY z marchewką i ziemniakami

747 Views
zapiekany gulasz z wołowiny z marchewką i ziemniakami
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 1 Hr 30 Mins Total Time: 1 Hr 45 Mins

Gulasz wołowy z marchewką ma lekko słodki smak, a dodatek ziemniaków, pieczonych razem z całą potrawą, świetnie rozkleja gulasz. Wszystkie składniki są idealnie miękkie, delikatne, po prostu pyszne

Ingredients

0/15 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Wołowinę kroimy w dużą kostkę. Mieszamy ze składnikami marynaty, odstawiamy na 2-3 godziny (lub na całą noc).
  • Ziemniaki kroimy na duże części, cebulę w piórka, marchewki w plasterki.
  • Wkładamy wszystkie składniki do naczynia do zapiekania, mieszamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180° 1,5 godziny. Można gulasz upiec dzień wcześniej i odgrzać. I gotowe!