KASZA PĘCZAK ze szpinakiem

401 Views
kasz pęczak ze szpinakiem
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 30 Mins

Kasza pęczak ze szpinakiem może stanowić dodatek do mięsa, ale równie dobrze do jajek sadzonych – bardzo mi to połączenie pasuje i dokładnie tak kaszę podałam 😊 Proste składniki, banalny przepis – czegoż trzeba więcej? Lubię gotować, ale ekspresowe dania, przy których nie trzeba stać nie wiadomo ile czasu to mój priorytet! Duży efekt małym kosztem – to jest to 🎯

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Gotujemy kaszę do miękkości.
  • Czosnek ścieramy na tarce o drobnych oczkach (lub zgniatamy w prasce), podsmażamy na rozgrzanym maśle ok. 1 minutę, mieszając.
  • Szpinak kroimy w paski (garść listy ścisnąć i kroić), wrzucamy na masło z czosnkiem, podsmażamy kilka minut (do odparowania wilgoci i lekkiego podsmażenia). Jeśli dodajemy jarmuż – same listki, bez grubych części.
  • Mieszamy szpinak z kaszą. Doprawiamy do smaku. I gotowe!