Category: NA DODATEK, NA OBIAD, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Kasza pęczak ze szpinakiem może stanowić dodatek do mięsa, ale równie dobrze do jajek sadzonych – bardzo mi to połączenie pasuje i dokładnie tak kaszę podałam 😊 Proste składniki, banalny przepis – czegoż trzeba więcej? Lubię gotować, ale ekspresowe dania, przy których nie trzeba stać nie wiadomo ile czasu to mój priorytet! Duży efekt małym kosztem – to jest to 🎯
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Gotujemy kaszę do miękkości.
- Czosnek ścieramy na tarce o drobnych oczkach (lub zgniatamy w prasce), podsmażamy na rozgrzanym maśle ok. 1 minutę, mieszając.
- Szpinak kroimy w paski (garść listy ścisnąć i kroić), wrzucamy na masło z czosnkiem, podsmażamy kilka minut (do odparowania wilgoci i lekkiego podsmażenia). Jeśli dodajemy jarmuż – same listki, bez grubych części.
- Mieszamy szpinak z kaszą. Doprawiamy do smaku. I gotowe!