KASZANKA na kapuście

235 Views
kaszanka pieczona na kapuście kiszonej ze słodką papryką i śmietanką
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 1 Hr Total Time: 1 Hr 5 Mins

Kaszanka – lub kiełbasa, najlepiej biała – pieczona na kapuście kiszonej, doprawionej obficie papryką i słodką śmietanką, nabiera nowego wymiaru. Wymiaru eleganckiego, zaskakująco delikatnego dania. Zależy to oczywiście od użytej kaszanki 😊 Jeśli macie sprawdzoną z dobrego źródła, polecam wypróbowanie tego przepisu, a potem umówienie się „na piwkowanie” ze znajomymi. Gwarantuję, że zarówno lekko tłusta kaszanka, jak i mięciutka kapusta kiszona, będą świetnym podkładem pod degustację ulubionych trunków 😁

Ingredients

0/5 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Lekko odciśniętą kapustę kiszoną rozkładamy w płaskim naczyniu do zapiekania. Posypujemy ją obiema paprykami, polewamy śmietanką i dokładnie mieszamy. Wyrównujemy.
  • Kaszanki wykładamy na kapustę, lekko ją wciskając.
  • Pieczemy bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180° przez ok. 60 minut, odwracając kaszanki w połowie czasu, żeby równomiernie się upiekła. I gotowe!