Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
1 Hr
Total Time:
1 Hr 5 Mins
Kaszanka – lub kiełbasa, najlepiej biała – pieczona na kapuście kiszonej, doprawionej obficie papryką i słodką śmietanką, nabiera nowego wymiaru. Wymiaru eleganckiego, zaskakująco delikatnego dania. Zależy to oczywiście od użytej kaszanki 😊 Jeśli macie sprawdzoną z dobrego źródła, polecam wypróbowanie tego przepisu, a potem umówienie się „na piwkowanie” ze znajomymi. Gwarantuję, że zarówno lekko tłusta kaszanka, jak i mięciutka kapusta kiszona, będą świetnym podkładem pod degustację ulubionych trunków 😁
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Lekko odciśniętą kapustę kiszoną rozkładamy w płaskim naczyniu do zapiekania. Posypujemy ją obiema paprykami, polewamy śmietanką i dokładnie mieszamy. Wyrównujemy.
- Kaszanki wykładamy na kapustę, lekko ją wciskając.
- Pieczemy bez przykrycia w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180° przez ok. 60 minut, odwracając kaszanki w połowie czasu, żeby równomiernie się upiekła. I gotowe!