Category: NA DODATEK, NA OBIAD, NA SZYBKO, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
15 Mins
Koperkowa kapusta pekińska jest banalnie prosta, a jednocześnie wykwintna. Dodatek żurawiny (którą można zamienić na suszoną miechunkę – która jednak jest dużo bardziej kwaśna, ale za to mięciutka i można ją dodać do kapusty na koniec) dodaje jej słodyczy i delikatności 💪
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Kapustę szatkujemy (kroję połówkę wzdłuż na 3 pasy, po czym w poprzek na cieniutkie paski). Wrzucamy na roztopione masło, podsmażamy 4-5 minut, solimy do smaku.
- Dodajemy żurawinę i dusimy dalej kolejne kilka minut – kapusta musi zmięknąć (zależy od powierzchni dna garnka). Jeśli używamy suszonej miechunki – dodajemy ją na końcu, przed doprawianiem.
- Koperek siekamy drobno i mieszamy z kapustą. Doprawiamy do smaku. I gotowe!