KOPERKOWA KAPUSTA PEKIŃSKA

416 Views
kapusta pekińska duszona z żurawiną i koperkiem
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 15 Mins

Koperkowa kapusta pekińska jest banalnie prosta, a jednocześnie wykwintna. Dodatek żurawiny (którą można zamienić na suszoną miechunkę – która jednak jest dużo bardziej kwaśna, ale za to mięciutka i można ją dodać do kapusty na koniec) dodaje jej słodyczy i delikatności 💪

Ingredients

0/5 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Kapustę szatkujemy (kroję połówkę wzdłuż na 3 pasy, po czym w poprzek na cieniutkie paski). Wrzucamy na roztopione masło, podsmażamy 4-5 minut, solimy do smaku.
  • Dodajemy żurawinę i dusimy dalej kolejne kilka minut – kapusta musi zmięknąć (zależy od powierzchni dna garnka). Jeśli używamy suszonej miechunki – dodajemy ją na końcu, przed doprawianiem.
  • Koperek siekamy drobno i mieszamy z kapustą. Doprawiamy do smaku. I gotowe!