KOTLETY MIELONE z BURAKIEM

284 Views
kotlety mielone po szwedzku z burakami marynowanymi i korniszonami
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 30 Mins

Kotlety mielone bardzo lubimy, ale ile można wymyślić dodatków do mięsa? Okazuje się, że bardzo dużo 😊 Bo nawet marynowane buraki i ogórki są świetnym wkładem, co uskuteczniają podobno Szwedzi, a ja dowiedziałam się o tym od samego Roberta Makłowicza. Z jego filmu, oczywiście 😁

Tak więc klasyczne śląskie KARMINADLE, KOTLETY Z ZIEMNIAKIEM czy MARCHEWKĄ i kilka innych wersji, które znajdziecie na blogu, uzupełniamy dzisiaj o wersję SZWEDZKĄ 😊

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Ziemniaki dokładnie rozgniatamy, ogórki kroimy drobno lub ścieramy.
  • Łączymy wszystkie podane składniki i wyrabiamy dokładnie do uzyskania zwartej masy.
  • Formujemy duże kotlety, panierujemy (lub nie). Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia lub pieczemy na grillu kontaktowym. I gotowe!