Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Kotlety mielone bardzo lubimy, ale ile można wymyślić dodatków do mięsa? Okazuje się, że bardzo dużo 😊 Bo nawet marynowane buraki i ogórki są świetnym wkładem, co uskuteczniają podobno Szwedzi, a ja dowiedziałam się o tym od samego Roberta Makłowicza. Z jego filmu, oczywiście 😁
Tak więc klasyczne śląskie KARMINADLE, KOTLETY Z ZIEMNIAKIEM czy MARCHEWKĄ i kilka innych wersji, które znajdziecie na blogu, uzupełniamy dzisiaj o wersję SZWEDZKĄ 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Ziemniaki dokładnie rozgniatamy, ogórki kroimy drobno lub ścieramy.
- Łączymy wszystkie podane składniki i wyrabiamy dokładnie do uzyskania zwartej masy.
- Formujemy duże kotlety, panierujemy (lub nie). Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia lub pieczemy na grillu kontaktowym. I gotowe!