Category: NA OBIAD, NA ZIELONO, ZUPA
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Zupa-krem marchewkowo-ziemniaczany tym razem doprawiona jest tylko smażeniem na maśle (tak, to nadaje jarzynom fantastycznego smaku) oraz serem feta, dodanym w trakcie miksowania. Nic prostszego 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę kroimy średnio, podsmażamy na maśle (4-5 minut).
- Marchewkę i pietruszkę kroimy w cieniutkie plasterki, dorzucamy i smażymy dodatkowo ok. 7-8 minut. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, smażymy jeszcze 2-3 minuty.
- Zalewamy wodą (ok. 1 litr) , dodajemy pastę warzywną. Gotujemy ok. 20 minut (do miękkości, czas zależy więc od rozdrobnienia jarzyn). Miksujemy blenderem razem z fetą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. I gotowe!
- Wersja na Thermomix: cebulę kroimy na ćwiartki i rozdrabniamy 3 s. / obr. 5, podpiekamy 5 minut / 110°; pietruszkę i marchewki kroimy na kilka części i rozdrabniamy 4-5 s. / obr. 5; reszta j.w.