Yields:
8 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 15 Mins
Kulki czekoladowo-orzechowe to krewne pralinek ze sklepu, a dużo zdrowsze – dokładnie wiesz, co w nie wkładasz, szczególnie kiedy robisz je z resztek własnoręcznie upieczonego ciasta. W zasadzie można się pokusić o specjalny kawałek BISZKOPTU, który przygotowuje się ekspresowo z kilku podstawowych składników ! Dodatek czekolady i orzechów lub migdałów robi z kulek fantastyczne słodycze, które nadają się nie tylko do popołudniowej kawusi, ale równie dobrze do własnoręcznie przygotowanej bomboniery na prezent 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Ciasto, na które nie ma już amatorów, można pokroić w plastry i po prostu zostawić do wysuszenia 😊
- Ciasto lub płatki owsiane mielimy na piasek. Czekoladę rozpuszczamy w gorącym maśle, mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Łączymy dokładnie wszystkie składniki. Wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny - masa powinna stężeć, ale nie stwardnieć, żeby łatwo było formować kulki.
- Robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w orzechach mielonych. Pozostawiamy w lodówce do całkowitego stężenia. I gotowe!