ŁOSOŚ z kminem rzymskim

253 Views
łosoś pieczony z kminem rzymskim
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 25 Mins

Łosoś sam w sobie ma smak, jednak można go ukierunkować naprawdę dowolnie w zależności od przypraw, których użyjemy. Tym razem banalnie prosta, a wersja z kminem rzymskim – lekko pikantna, wyjątkowo aromatyczna. Proste dodatki i wyraźna w smaku surówka dopełnią takiego łososia idealnie 😊

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Łososia odkrawamy od skóry (przesuwając nóż pod mięsem, delikatnie dociskając go do skóry, gładko odchodzi bez ryby). Solimy, układamy w naoliwionym naczyniu do zapiekania (można w całości, a można pokrojone od razu na części, ale blisko siebie).
  • Posypujemy równomiernie czosnkiem, kminem rzymskim i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą.
  • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180° przez ok. 20 minut (w zależności od grubości płata ryby). I gotowe!