Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
25 Mins
Łosoś sam w sobie ma smak, jednak można go ukierunkować naprawdę dowolnie w zależności od przypraw, których użyjemy. Tym razem banalnie prosta, a wersja z kminem rzymskim – lekko pikantna, wyjątkowo aromatyczna. Proste dodatki i wyraźna w smaku surówka dopełnią takiego łososia idealnie 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Łososia odkrawamy od skóry (przesuwając nóż pod mięsem, delikatnie dociskając go do skóry, gładko odchodzi bez ryby). Solimy, układamy w naoliwionym naczyniu do zapiekania (można w całości, a można pokrojone od razu na części, ale blisko siebie).
- Posypujemy równomiernie czosnkiem, kminem rzymskim i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180° przez ok. 20 minut (w zależności od grubości płata ryby). I gotowe!