MAKARON GRYCZANY z SOSEM POROWO-SEROWYM

293 Views
makaron gryczany z sosem porowo-serwoym z cukinią
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 25 Mins

Makaron gryczany jest nieco specyficzny w smaku i dla fanów pszennych klusek może być nawet mało smaczny. My jednak doceniamy jego walory smakowe, bo lubimy różnorodne smaki 👌 Połączony z aromatycznym serem, z dodatkiem ostrości pora i delikatności cukinii, tworzy idealne połączenie, którego warto spróbować 😊 Tym bardziej, że w podobny sposób można tworzyć kolejne kompozycje, z innym warzywami, co na pewno uczynię, i do czego gorąco zachęcam! Mąką gryczana jest naprawdę zdrowa, a makaron, którego używam – firmy Tiradell z Lidla – jest idealny i wyjątkowo smaczny 😊 Wypróbuj

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu lub własnych upodobań.
  • Pory kroimy w półplasterki, podsmażamy na maśle 4-5 minut, ale nie doprowadzając do przypalenia.
  • Cukinię kroimy na grube ćwierćplasterki (lub dowolnie), dodajemy do porów, podsmażamy kolejne 5 minut (cieńsze plasterki cukinii szybko stracą surowość, grubsze wolniej - cukinia powinny być lekko jędrna 😊).
  • Ser dodajemy do warzyw i rozpuszczamy na wolnym ogniu. Mieszamy delikatnie z makaronem, doprawiamy do smaku. I gotowe!