Category: NA OBIAD, NA SZYBKO, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
15 Mins
Total Time:
25 Mins
Makaron gryczany jest nieco specyficzny w smaku i dla fanów pszennych klusek może być nawet mało smaczny. My jednak doceniamy jego walory smakowe, bo lubimy różnorodne smaki 👌 Połączony z aromatycznym serem, z dodatkiem ostrości pora i delikatności cukinii, tworzy idealne połączenie, którego warto spróbować 😊 Tym bardziej, że w podobny sposób można tworzyć kolejne kompozycje, z innym warzywami, co na pewno uczynię, i do czego gorąco zachęcam! Mąką gryczana jest naprawdę zdrowa, a makaron, którego używam – firmy Tiradell z Lidla – jest idealny i wyjątkowo smaczny 😊 Wypróbuj ❗
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu lub własnych upodobań.
- Pory kroimy w półplasterki, podsmażamy na maśle 4-5 minut, ale nie doprowadzając do przypalenia.
- Cukinię kroimy na grube ćwierćplasterki (lub dowolnie), dodajemy do porów, podsmażamy kolejne 5 minut (cieńsze plasterki cukinii szybko stracą surowość, grubsze wolniej - cukinia powinny być lekko jędrna 😊).
- Ser dodajemy do warzyw i rozpuszczamy na wolnym ogniu. Mieszamy delikatnie z makaronem, doprawiamy do smaku. I gotowe!