MAKARON z fasolką i boczniakami

315 Views
makaron z boczniakami i fasolką
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 20 Mins

MAKARON z fasolką i boczniakami nie wymaga wiele pracy, a smakuje wybornie Smażone na maśle boczniaki nabierają prawdziwie maślanego smaku, a dodatek fasolki tylko podkręca wartość całego dania. Nic dodać, nic ująć – I gotowe!

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/2 Instructions
  • Boczniaki kroimy dowolnie (najlepiej w paski wzdłuż blaszek), odrzucając twarde końce. Smażymy na maśle 5-6 minut – najpierw z jednej strony do uzyskania koloru, potem z drugiej, inaczej się rozpadną.
  • Makaron gotujemy tak jak lubimy. Odcedzamy. Wrzucamy do boczniaków razem z odcedzoną fasolką. Dodajemy koncentrat pomidorowy i trochę wody, doprawiamy do smaku, podgrzewamy razem kilka minut, potrząsając naczyniem (raczej nie mieszając, żeby z grzybów i fasolki nie zrobiła się pulpa - szczególnie w przypadku opcji bez dodatku pomidorów). I gotowe!