Category: NA OBIAD, NA SZYBKO, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
15 Mins
Total Time:
20 Mins
MAKARON z fasolką i boczniakami nie wymaga wiele pracy, a smakuje wybornie ❗ Smażone na maśle boczniaki nabierają prawdziwie maślanego smaku, a dodatek fasolki tylko podkręca wartość całego dania. Nic dodać, nic ująć – I gotowe!
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Boczniaki kroimy dowolnie (najlepiej w paski wzdłuż blaszek), odrzucając twarde końce. Smażymy na maśle 5-6 minut – najpierw z jednej strony do uzyskania koloru, potem z drugiej, inaczej się rozpadną.
- Makaron gotujemy tak jak lubimy. Odcedzamy. Wrzucamy do boczniaków razem z odcedzoną fasolką. Dodajemy koncentrat pomidorowy i trochę wody, doprawiamy do smaku, podgrzewamy razem kilka minut, potrząsając naczyniem (raczej nie mieszając, żeby z grzybów i fasolki nie zrobiła się pulpa - szczególnie w przypadku opcji bez dodatku pomidorów). I gotowe!