Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
15 Mins
MAKARON z fasolką szparagową, pesto i serem jest bardzo prosty i szybki do wykonania, a jednocześnie niesamowicie pyszny ❗ Pesto uzupełnia swoim smakiem delikatną fasolkę szparagową, a starty żółty ser nadaje całości wyrazistości, szczególnie, jeśli dobierzemy aromatyczny lub ostry w smaku 😊 Dobry makaron jest tutaj tylko dodatkiem, ale jakim ❗ Sprężyste świderki świetnie zabierają pesto ser 🎯
W zasadzie fasolkę można wrzucić na wrzątek razem z makaronem, w przypadku młodej nawet dopiero w połowie gotowania – ale z wyczuciem, żeby jedno nie wyszło nam zbyt twarde, albo drugie rozgotowane 😉
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Z fasolki odkrawamy końcówki, kroimy na kawałki dowolnej wielkości, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (młodej wystarczy ok. 5 minut, starszej do 10 minut).
- Makaron gotujemy tak jak lubimy. Odcedzamy. Wrzucamy do fasolki. Dodajemy pesto, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, jeśli to potrzebne. Posypujemy serem. I gotowe!