MAKARON z łososiem i selerem

301 Views
makaron z łososiem papryką i selerem naciowym w sosie z fety
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 20 Mins

Makaron z łososiem smakuje w każdej wersji. Tym razem postawiłam na minimum składników, a maksimum smaku: aromatyczny seler naciowy w roli drugoplanowej pięknie uzupełnił smak łososia, a delikatna słodka śmietanka połączyła wszystko w danie pyszne zarówno na gorąco, jak i na zimno 😊

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na oliwie (5-6 minut).
  • Seler naciowy i paprykę kroimy w cieniutkie plasterki / kosteczkę, dorzucamy do cebuli i smażymy kolejne ok. 5 minut.
  • Śmietankę wylewamy na patelnię, dodajemy fetę i ok. 100-150 ml wody, posypujemy pieprzem, mieszając podgrzewamy.
  • Makaron gotujemy wg przepisy na opakowaniu i dodajemy do warzyw. Doprawiamy do smaku.
  • Łososia rozdrabniamy i delikatnie mieszamy z całością. I gotowe!