Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
20 Mins
Makaron z łososiem smakuje w każdej wersji. Tym razem postawiłam na minimum składników, a maksimum smaku: aromatyczny seler naciowy w roli drugoplanowej pięknie uzupełnił smak łososia, a delikatna słodka śmietanka połączyła wszystko w danie pyszne zarówno na gorąco, jak i na zimno 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na oliwie (5-6 minut).
- Seler naciowy i paprykę kroimy w cieniutkie plasterki / kosteczkę, dorzucamy do cebuli i smażymy kolejne ok. 5 minut.
- Śmietankę wylewamy na patelnię, dodajemy fetę i ok. 100-150 ml wody, posypujemy pieprzem, mieszając podgrzewamy.
- Makaron gotujemy wg przepisy na opakowaniu i dodajemy do warzyw. Doprawiamy do smaku.
- Łososia rozdrabniamy i delikatnie mieszamy z całością. I gotowe!