MAKARON ZE SZPARAGAMI i słonecznikiem

401 Views
makaron z pesto, szparagami i ziarnami słonecznika
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 15 Mins

Makaron ze szparagami zrobimy szybko – wybierając zielone, których nie trzeba obierać. Kilka prostych składników, minimum wysiłku, a maksimum efektu 🥇 Naprawdę warto to danie powtarzać, nawet po zakończeniu sezonu na szparagi – wtedy zastępuję je kalarepką, jak w RISOTTO ZE SZPARAGAMI 🎯🥇 Ale skoro jeszcze mamy w sklepach świeże szparagi – korzystamy!

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Szparagom odłamujemy zdrewniałe końcówki. Pozostałe części kroimy na 3 kawałki. Podsmażamy na oliwie żeby zmiękły. Lekko solimy, zdejmujemy z patelni.
  • Ziarna słonecznika podprażamy na tej samej patelni lub na suchej – do uzyskania lekkiego zapachu (uwaga! łatwo przypalić i będzie do wyrzucenia 😊)
  • Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu lub tak, jak lubimy. Dodajemy pesto, szparagi, doprawiamy do smaku. Na talerzach posypujemy słonecznikiem. I gotowe!