Category: NA DODATEK
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
35 Mins
Total Time:
40 Mins
Marchewka pieczona z odrobiną miodu i tymiankiem to wspaniały dodatek do obiadu. Marchewki w trakcie pieczenia pięknie i pysznie się karmelizują, co podbija ich słodycz. Tymianek nadaje pięknego aromatu, nawet jeśli mamy do dyspozycji tylko suszony. Marchewka to jedno z najpopularniejszych warzyw, tymczasem jest niedoceniana i zwykle stanowi jedynie niewielki dodatek do zupy, gulaszu czy sałatki. Tymczasem może być świetnym osobnym daniem 🎯
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Obrane marchewki wkładamy do naczynia do zapiekania, polewamy oliwą, miodem, sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Obkładamy tymiankiem porwanym na części. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° przez ok. 30-40 minut (w zależności od ich grubości), aż zmiękną, ale pozostaną jędrne. I gotowe!