Mazurek migdałowy według poniższego przepisu przygotowuje się błyskawicznie i nie potrzeba do tego żadnych specjalnych narzędzi kuchennych – wystarczy zwykły widelec 😊 Ciasto jest słodkie (pomimo zmniejszenia ilości cukru) i bardzo mocno migdałowe – to przez aromat, który można pominąć. Wtedy jednak mazurek nie będzie smakował i pachniał tak migdałowo, ale nadal bardzo smaczny 🥇 Sama nie lubię aromatów, ponieważ mam na nie uczulenie objawiające się potężną migreną od następnego dnia, dlatego nie nadużywam (daję odrobinę) i korzystam tylko wtedy, kiedy sytuacja tego naprawdę wymaga 💪
—-
Pomóż mi rozwijać mój blog 😊
Podoba Ci się treść ❓ Kliknij serduszko pod tytułem ❗
Blog żyje z odwiedzin: zapraszam Cię ponownie ❗
Pomóż innym mnie znaleźć: udostępnij – poniżej znajdziesz ikony, dzięki którym łatwo to zrobisz ❗
To dla mnie ważne 😊 Z góry dziękuję ❗
Katarzyna
Ingredients
Instructions
- Składniki czekoladowego spodu wyrabiamy widelcem na gładką masę. Wylepiamy nim spód formy wyłożonej papierem (u mnie 20*20 cm). Wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Pieczemy 15 minut w temperaturze 190°.
- Upieczony spód smarujemy konfiturą.
- Składniki masy migdałowej mieszamy dokładnie, rozprowadzamy na spodzie. Posypujemy migdałami. Pieczemy 25 minut w temperaturze 160°. I gotowe!