MAZUREK migdałowy extra szybki

326 Views
mazurek migdałowy na czekoladowym spodzie z konfiturą
Yields: 9 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 1 Hr

Mazurek migdałowy według poniższego przepisu przygotowuje się błyskawicznie i nie potrzeba do tego żadnych specjalnych narzędzi kuchennych – wystarczy zwykły widelec 😊 Ciasto jest słodkie (pomimo zmniejszenia ilości cukru) i bardzo mocno migdałowe – to przez aromat, który można pominąć. Wtedy jednak mazurek nie będzie smakował i pachniał tak migdałowo, ale nadal bardzo smaczny 🥇 Sama nie lubię aromatów, ponieważ mam na nie uczulenie objawiające się potężną migreną od następnego dnia, dlatego nie nadużywam (daję odrobinę) i korzystam tylko wtedy, kiedy sytuacja tego naprawdę wymaga 💪

—-

Pomóż mi rozwijać mój blog 😊

Podoba Ci się treść Kliknij serduszko pod tytułem
Blog żyje z odwiedzin: zapraszam Cię ponownie
Pomóż innym mnie znaleźć: udostępnij – poniżej znajdziesz ikony, dzięki którym łatwo to zrobisz

To dla mnie ważne 😊 Z góry dziękuję

Katarzyna

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Składniki czekoladowego spodu wyrabiamy widelcem na gładką masę. Wylepiamy nim spód formy wyłożonej papierem (u mnie 20*20 cm). Wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Pieczemy 15 minut w temperaturze 190°.
  • Upieczony spód smarujemy konfiturą.
  • Składniki masy migdałowej mieszamy dokładnie, rozprowadzamy na spodzie. Posypujemy migdałami. Pieczemy 25 minut w temperaturze 160°. I gotowe!