MIELONE z grilla

400 Views
mielone z grilla na patyczkach
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 25 Mins Total Time: 40 Mins

Mielone z grilla to sposób na efektowne podanie mięsa mielonego upieczonego na grillu – bo cóż by innego 😊 Równie dobrze można je upiec w piekarniku. Równie dobrze mogą nie być na patyczku – przy pieczeniu na grillu ułatwia on odwracanie, ale w ogóle nie jest konieczny 😁 wystarczy zrobić krótsze kiełbaski z mięsa, a spokojnie obrócimy je bez patyczków 😉 Ale efekt wow jest, a i zajadanie mięsa prosto z patyczka to zawsze jakaś odmiana 🎯

Do mielonego z grilla pasuje każda sałata, każde pieczywo, każdy SOS. Genialne w swojej prostocie 🥇

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie.
  • Ziemniaka ścieramy na tarce o drobnych oczkach, odciskamy z nadmiaru płynu.
  • Cebulę kroimy drobno, czosnek również (lub ścieramy na tarce). Mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy (powinno być lekko za mocno przyprawione). Wyrabiamy widelcem lub ręką kilka minut – aż masa będzie kleista i utworzy kulę.
  • Z masy mięsnej formujemy na patyczkach cienkie, podłużne kiełbaski. Pieczemy na grillu (lub w piekarniku) ok. 20-30 minut (w zależności od grubości). I gotowe!