Ostra ZUPA POMIDOROWA z pulpetami

334 Views
ostra zupa pomidorowa z kulkami z wątróbki
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 40 Mins

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Cebulę kroimy drobno, podsmażamy razem ze startym czosnkiem i na maśle ok. 3-4 minuty.
  • Marchewkę kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli i chwilę podsmażmy. Wlewamy wodę (ok. 2,5 litra), dodajemy przecier, słodką paprykę, 1 łyżeczkę soli, gotujemy 20 minut. Dodajemy makaron i gotujemy ok. 5 minut.
  • Wątróbkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub blendujemy. Dodajemy jajka i bułkę tartą oraz 0,5 łyżeczki soli. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodajemy trochę mąki i formujemy malutkie pulpety. Wrzucamy je do zupy i krótko gotujemy. I gotowe!