Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
30 Mins
Total Time:
40 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę kroimy drobno, podsmażamy razem ze startym czosnkiem i na maśle ok. 3-4 minuty.
- Marchewkę kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli i chwilę podsmażmy. Wlewamy wodę (ok. 2,5 litra), dodajemy przecier, słodką paprykę, 1 łyżeczkę soli, gotujemy 20 minut. Dodajemy makaron i gotujemy ok. 5 minut.
- Wątróbkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub blendujemy. Dodajemy jajka i bułkę tartą oraz 0,5 łyżeczki soli. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodajemy trochę mąki i formujemy malutkie pulpety. Wrzucamy je do zupy i krótko gotujemy. I gotowe!