Piersi z indyka z pomidorami

417 Views
piersi z indyka zapiekane pod pierzynką z pomidorów, cebulki i sera
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 35 Mins

Piersi z indyka zapiekane z pomidorami obejrzałam na Youtube. Trafiłam na film ODDASZFARTUCHA całkiem przypadkiem, widocznie jednak YT wie, czego mi trzeba 🤣 Mięso wyszło soczyste i pachnące, pierzynka przepyszna, o wyraźnym pomidorowo-cebulkowym smaku. W oryginale do pierzynki do dane są jeszcze 3 jajka ugotowane na twardo i starte na tarce, ja jednak postanowiłam z nich zrezygnować i wcale się nie zawiodłam 😊 Polecam ten przepis bardzo, bo mój mąż, który na hasło: indyk ma od razu skrzywioną minę, tutaj był z efektu mojego eksperymentowania zadowolony 🥇

P.S. Nadziewane kotlety w sosie musztardowym do Tomasza zapisane do wypróbowania i na pewno niebawem pojawią się na blogu 🤩 Już czuję ich pyszny, delikatny smak, mmmmmniam 🥇

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Cebulkę razem z zieleniną kroimy drobno; pomidory kroimy w średnia kostkę. Mieszamy wszystko dokładnie z majonezem i musztardą.
  • Mięso rozcinamy na plastry lub części grubości max 2 cm. Solimy i pieprzymy delikatnie, układamy w naczyniu do zapiekania. Nakładamy pierzynkę z warzyw i majonezu na każdy kawałek indyka, przykrywając go dobrze. Posypujemy tartym serem.
  • Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 180°. 😊 I gotowe!