Piersi z indyka zapiekane z pomidorami obejrzałam na Youtube. Trafiłam na film ODDASZFARTUCHA całkiem przypadkiem, widocznie jednak YT wie, czego mi trzeba 🤣 Mięso wyszło soczyste i pachnące, pierzynka przepyszna, o wyraźnym pomidorowo-cebulkowym smaku. W oryginale do pierzynki do dane są jeszcze 3 jajka ugotowane na twardo i starte na tarce, ja jednak postanowiłam z nich zrezygnować i wcale się nie zawiodłam 😊 Polecam ten przepis bardzo, bo mój mąż, który na hasło: indyk ma od razu skrzywioną minę, tutaj był z efektu mojego eksperymentowania zadowolony 🥇
P.S. Nadziewane kotlety w sosie musztardowym do Tomasza zapisane do wypróbowania i na pewno niebawem pojawią się na blogu 🤩 Już czuję ich pyszny, delikatny smak, mmmmmniam 🥇
Ingredients
Instructions
- Cebulkę razem z zieleniną kroimy drobno; pomidory kroimy w średnia kostkę. Mieszamy wszystko dokładnie z majonezem i musztardą.
- Mięso rozcinamy na plastry lub części grubości max 2 cm. Solimy i pieprzymy delikatnie, układamy w naczyniu do zapiekania. Nakładamy pierzynkę z warzyw i majonezu na każdy kawałek indyka, przykrywając go dobrze. Posypujemy tartym serem.
- Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 180°. 😊 I gotowe!