PLACKI Z DYNI wytrawne

324 Views
placki z dyni wytrawne z jogurtem
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 30 Mins

Placki z dyni można przygotować na wytrawnie, lub na słodko. Tym razem będzie to wytrawna wersja, bo do niej cudowny w smaku SOS CURRY Z BOCZNIAKAMI, który zrobiłam w ubiegłym roku natchniona wizytą w restauracji w czasie pobytu w Zawierciu 😊 Sos pycha, placki pycha, po prostu niebo w gębie 😍

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/2 Instructions
  • Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulkę siekamy, dodajemy lekko rozmącone jajka, oliwę i mąkę, solimy (płaska mała łyżeczka), mieszamy do połączenia. Powinno być dosyć gęste. Jeśli jest za rzadkie, dodajemy jeszcze trochę mąki. Doprawiamy do smaku.
  • Smażymy niewielkie placki (każdy z 1 łyżki) na rumiano z obu stron. I gotowe!