Category: NA DODATEK, NA LUNCH, NA OBIAD, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Placki z dyni można przygotować na wytrawnie, lub na słodko. Tym razem będzie to wytrawna wersja, bo do niej cudowny w smaku SOS CURRY Z BOCZNIAKAMI, który zrobiłam w ubiegłym roku natchniona wizytą w restauracji w czasie pobytu w Zawierciu 😊 Sos pycha, placki pycha, po prostu niebo w gębie 😍
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulkę siekamy, dodajemy lekko rozmącone jajka, oliwę i mąkę, solimy (płaska mała łyżeczka), mieszamy do połączenia. Powinno być dosyć gęste. Jeśli jest za rzadkie, dodajemy jeszcze trochę mąki. Doprawiamy do smaku.
- Smażymy niewielkie placki (każdy z 1 łyżki) na rumiano z obu stron. I gotowe!