POLĘDWICZKI WIEPRZOWE w sosie pomarańczowym

417 Views
polędwiczki w sosie pomarańczowym
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 15 Mins

Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowym to delikatne kąski mięsa w przepysznym, aromatycznym sosie. W dodatku brzmi bardzo elegancko i wykwintnie, a można je przygotować wyjątkowo ekspresowo  – wystarczy jakieś 15 minut

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/2 Instructions
  • Polędwiczkę kroimy z skośne plastry grubości ok. 4 cm. Rozbijamy je delikatnie dłonią. Solimy z obu stron. Smażymy na rozgrzanym maśle po 2 minuty z każdej strony. Wyjmujemy mięso.
  • Wrzucamy na tłuszcz spod mięsa starty czosnek i imbir, smażymy ok. 1 minutę, zalewamy sokiem. Gotujemy 2-3 minuty, wkładamy mięso i dusimy jeszcze 7 minut. Jeśli sos jest za rzadki, wyjmujemy mięso i go odparowujemy. Ewentualnie doprawiam pieprzem. I gotowe!