Category: NA OBIAD, NA WIELKANOC
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
15 Mins
Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowym to delikatne kąski mięsa w przepysznym, aromatycznym sosie. W dodatku brzmi bardzo elegancko i wykwintnie, a można je przygotować wyjątkowo ekspresowo – wystarczy jakieś 15 minut ❗
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Polędwiczkę kroimy z skośne plastry grubości ok. 4 cm. Rozbijamy je delikatnie dłonią. Solimy z obu stron. Smażymy na rozgrzanym maśle po 2 minuty z każdej strony. Wyjmujemy mięso.
- Wrzucamy na tłuszcz spod mięsa starty czosnek i imbir, smażymy ok. 1 minutę, zalewamy sokiem. Gotujemy 2-3 minuty, wkładamy mięso i dusimy jeszcze 7 minut. Jeśli sos jest za rzadki, wyjmujemy mięso i go odparowujemy. Ewentualnie doprawiam pieprzem. I gotowe!