Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
40 Mins
Total Time:
50 Mins
Zupa pomidorowa gości u nas często, prawda❓ Bo można ją zrobić w tylu wersjach ❗ Prawdziwy kameleon 😁 I za każdym razem smakuje wszystkim domownikom – zupa pomidorowa jest naprawdę kanonem polskiej kuchni z prostego powodu: pasuje naszym podniebieniom 😍 Tym razem wersja zupy całkiem klasyczna, a to „coś”, co ją odróżnia od poprzednich wersji, to dodatek – pyszne tortellini o smaku sera ze szpinakiem, które pasują idealnie do pomidorowej 🎯 Gotowe – a co ! Kto chce, może spróbować swoich sił i zrobić samemu. Ja na to akurat nie mam ochoty 😉
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle.
- Marchewkę, pietruszkę i seler korzeniowy kroimy na 4 części, dorzucamy do cebuli i zalewamy gorącą wodą (ok. 3 litra). Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, 2 łyżeczki soli oraz przecier i gotujemy ok. 30 minut. Blendujemy.
- Tortellini gotujemy osobno wg przepisu na opakowaniu, lub bezpośrednio w zmiksowanej zupie. I gotowe!