Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
30 Mins
Pstrąg pieczony w piekarniku to szybka i pyszna propozycja na lekki niedzielny obiad. Bo niedzielny obiad jest zwykle trochę „bardziej”, ale jego przygotowanie wcale nie musi zajmować więcej czasu 😊 Dodatek masła i cytrynowego pieprzu sprawia, że mięso ryby jest aromatyczne. W wersji na grilla należy zawinąć każdą rybę osobną w folię aluminiową i piec trochę dłużej.
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Umyte pstrągi lekko solimy i posypujemy przyprawą od środka. Cieniutkie plasterki mięsa układamy wzdłuż ryby (także od środka). Lekko oprószamy solą po wierzchu, układamy w formie do zapiekania. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180° ok. 20 minut (w zależności od wielkości / grubości ryb). I gotowe!