PSTRĄG pieczony (lub grillowany)

415 Views
postrąg pieczony lub grillowany
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 30 Mins

Pstrąg pieczony w piekarniku to szybka i pyszna propozycja na lekki niedzielny obiad. Bo niedzielny obiad jest zwykle trochę „bardziej”, ale jego przygotowanie wcale nie musi zajmować więcej czasu 😊 Dodatek masła i cytrynowego pieprzu sprawia, że mięso ryby jest aromatyczne. W wersji na grilla należy zawinąć każdą rybę osobną w folię aluminiową i piec trochę dłużej.

Ingredients

0/4 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/1 Instructions
  • Umyte pstrągi lekko solimy i posypujemy przyprawą od środka. Cieniutkie plasterki mięsa układamy wzdłuż ryby (także od środka). Lekko oprószamy solą po wierzchu, układamy w formie do zapiekania. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180° ok. 20 minut (w zależności od wielkości / grubości ryb). I gotowe!