Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
25 Mins
Total Time:
30 Mins
Ravioli, słynne włoskie danie, to odpowiednik polskich pierogów, tyle że w wersji mini. Nie jestem fanką lepienia żadnych pierożków – ani polskich, ani włoskich 😊 Dlatego pierogi je się u nas zwykle kupione: czy to w pierogarni, czy w sklepie. A że ostatnio mam bardzo mało czasu na gotowanie, szukam opcji skracających czas pobytu w kuchni, a pozwalających pogodzić nawał pracy z gotowaniem rodzinnych obiadów. Tym razem w ręce wpadły mi Ravioli 4 Formaggi firmy RANA (kupione w Biedronce).
Czy polecam ❓ Polecam. Skład przyzwoity. A podane z sosem pomidorowym – delicje 🎯
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Cebulę kroimy drobno, podsmażamy na maśle razem ze startym na drobnej tarce czosnkiem.
- Suszone pomidory kroimy w paseczki, dodajemy do cebuli razem z pomidorami z puszki, octem balsamicznym i solą, dusimy ok. 15 minut.
- Listki bazylii kroimy w paseczki, dodajemy do sosu. Doprawiamy do smaku. I gotowe!