Category: NA OBIAD
Yields:
1 Serving
Difficulty: Medium
Prep Time: 20 Mins
Cook Time:
1 Hr 30 Mins
Total Time:
1 Hr 50 Mins
Rolada wieprzowa z morelą i suszonymi pomidorami wygląda na skomplikowaną, ale wcale taka nie jest. Najtrudniejsze to rozkroić mięso na dosyć cienki płat, żeby zwinąć go później w roladę. Dalej już jest prosto. A jak smacznie ❗ Warto ją przygotować, bo ewentualne resztki wyśmienicie smakują na kanapce 🎯
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Morele namaczamy w gorącej wodzie min. 30 minut.
- Mięso rozcinamy spiralnie na plaster. Smarujemy olejem z pomidorów suszonych (jeśli są w nim zioła, konieczni ich używamy. Delikatnie solimy. Wzdłuż dłuższego boku układamy pomidory i morele, zwijamy w roladę, obwiązujemy nicią. Posypujemy przyprawą.
- Pieczemy pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180° przez 1,5 godziny, polewając wytworzonym sosem. Ostatnie 20 minut zapiekamy bez przykrycia. I gotowe!