Category: NA DODATEK, NA GRILL, NA OBIAD, NA SZYBKO, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 12 Mins
Salata lodowa ze szpinakiem, papryką lub pomidorami oraz serem feta (lub innym podobnym, ale o wyrazistym smaku) to siła smaku sama w sobie, można więc przygotować ją na lunch czy na lekka kolację. Nadaje się jednak równie dobrze jako dodatek do mięs czy innych dań, pomimo sera, który jest w jej składzie 😊
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Ziarna wsypujemy na suchą patelnię i prażymy często poruszając patelnią ok. 3-5 minut (uważamy, żeby nie przypalić). Studzimy.
- Sałatę kroimy na niewielkie kawałki, szpinak z grubsza w paski. Cebule siekamy drobniutko. Paprykę lub pomidory kroimy w średnią kostkę lub słupki. Ser rozdrabniamy widelcem na malutkie kawałki.
- Łączymy wszystkie składniki, polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. I gotowe!