Category: NA DODATEK, NA LUNCH, NA MAŁY GŁÓD, NA SZYBKO, NA ZIELONO
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
15 Mins
Total Time:
25 Mins
Sałatka z cukinii i bobu, uzupełnionych awokado i kiełkami, to zielona bomba witaminowa, a jaka pyszna ❗ Nie licząc gotowania i obierania bobu, jest naprawdę ekspresowa 🎯
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Bób gotujemy wrzucając do wrzącej osolonej wody, ok. 15 minut – ma być miękki, ale jędrny (kiedy skórka zaczyna się lekko marszczyć, sprawdzamy co jakiś czas 1 sztukę i przelewamy zimną woda jak tylko będą gotowe). Obieramy. Studzimy.
- Cukinię kroimy w małą kostkę, bez obierania.
- Awokado obieramy i kroimy w dowolną kostkę.
- Wszystkie warzywa razem z kiełkami mieszamy razem, delikatnie, dodając sól i pieprz. I gotowe!