SAŁATKA Z KALAFIORA z jajkami i koperkiem

3859 Views
sałatka z kalafiora z jajkami, jogurtem, majonezem i koperkiem
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 20 Mins

Sałatka z kalafiora z koperkiem, z jajkami na twardo, jogurtem i majonezem (oczywiście KIELECKIM 😊). Doskonała na lunch, na kolację, a nawet na obiad – w towarzystwie pieczonej kiełbasy, np. BIAŁEJ NA SŁODKO. Pyszna, pożywna, prosta – czego więcej trzeba? Tylko siadać i zajadać 😍

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Różyczki kalafiora dzielimy na niewielkie kawałki (środkowy głąb zostawiamy do schrupania osobno 😊). Gotujemy na parze lub w osolonej wodzie al dente.
  • Jajka gotujemy na twardo (przepis na idealne na blogu 😊), studzimy, siekamy lub przeciskamy przez „kratkę” do jarzyn.
  • Koperek siekamy, łączymy wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem; jogurtu dodajemy do uzyskania ulubionej konsystencji, a majonezu – ulubionego smaku 😊 Ja akurat za majo nie przepadam, ale do niektórych potraw odrobina zmienia smak we właściwym kierunku 👍 I gotowe!