Category: NA DODATEK, NA LUNCH, NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
20 Mins
Sałatka z kalafiora z koperkiem, z jajkami na twardo, jogurtem i majonezem (oczywiście KIELECKIM 😊). Doskonała na lunch, na kolację, a nawet na obiad – w towarzystwie pieczonej kiełbasy, np. BIAŁEJ NA SŁODKO. Pyszna, pożywna, prosta – czego więcej trzeba? Tylko siadać i zajadać 😍
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Różyczki kalafiora dzielimy na niewielkie kawałki (środkowy głąb zostawiamy do schrupania osobno 😊). Gotujemy na parze lub w osolonej wodzie al dente.
- Jajka gotujemy na twardo (przepis na idealne na blogu 😊), studzimy, siekamy lub przeciskamy przez „kratkę” do jarzyn.
- Koperek siekamy, łączymy wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem; jogurtu dodajemy do uzyskania ulubionej konsystencji, a majonezu – ulubionego smaku 😊 Ja akurat za majo nie przepadam, ale do niektórych potraw odrobina zmienia smak we właściwym kierunku 👍 I gotowe!