Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Sałatkę z rzodkiewki i jabłka zobaczyłam pewnie gdzieś w internetach, uzupełniłam ją jeszcze kiełkami słonecznika, które pięknie się skomponowały z warzywami i dodały sałatce struktury i koloru. A ile w nich zdrowia 😍 Gęsty, pyszny jogurt naturalny (u nas niezmiennie NADBUŻAŃSKI z SM Bieluch) tylko dopełnia smaków i zapewnia sałatce z rzodkiewki i jabłek wspaniałą konsystencję 😊 Nic więcej nie potrzeba, nieco soli i pieprzu dla podkreślenia słodyczy – i viola ❗ Sałatka gotowa 😊
A nadaje się nie tylko jako dodatek do dań, ale też samodzielna przekąska lunchowa czy tez popołudniowa – korzystajmy więc, póki mamy świeże warzywa na straganach 👌
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Rzodkiewki kroimy w cienkie półplasterki.
- Jabłka kroimy w dowolną kostkę lub słupki (u mnie ze skórką).
- Laski selera kroimy w cieniutkie plasterki.
- Wszystkie warzywa razem z kiełkami i jogurtem mieszamy razem, delikatnie, dodając sól i pieprz. I gotowe!