Category: NA OBIAD
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
2 Hr
Total Time:
2 Hr 10 Mins
Schab wolno pieczony uda się każdemu 😁 Fantastyczne, wilgotne mięsko, całkiem nie jak pieczony schab, zadowoli każde podniebienie. Za każdym razem możemy posypać schab inną przyprawą i w zależności od tego nabierze innego aromatu. Ale zawsze będzie miękkie i rozpływające się w ustach 🎯 A ewentualne resztki (warto upiec większy kawałek – tym bardziej, że schab kurczy się w czasie pieczenia, jak każde mięso), po wystudzeniu świetnie smakuje na kanapce 🥇
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Schab układamy w naczyniu do zapiekania, obsypujemy z każdej strony przyprawą zmieszaną z solą, polewamy octem. Odstawiamy na ok. 1 godzinę.
- Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150° ok. 2 – 2,5 godziny.