SCHAB wolno pieczony

356 Views
schab wolno pieczony
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 2 Hr Total Time: 2 Hr 10 Mins

Schab wolno pieczony uda się każdemu 😁 Fantastyczne, wilgotne mięsko, całkiem nie jak pieczony schab, zadowoli każde podniebienie. Za każdym razem możemy posypać schab inną przyprawą i w zależności od tego nabierze innego aromatu. Ale zawsze będzie miękkie i rozpływające się w ustach 🎯 A ewentualne resztki (warto upiec większy kawałek – tym bardziej, że schab kurczy się w czasie pieczenia, jak każde mięso), po wystudzeniu świetnie smakuje na kanapce 🥇

Ingredients

0/4 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/2 Instructions
  • Schab układamy w naczyniu do zapiekania, obsypujemy z każdej strony przyprawą zmieszaną z solą, polewamy octem. Odstawiamy na ok. 1 godzinę.
  • Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150° ok. 2 – 2,5 godziny.