Category: NA SŁODKO
Yields:
12 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 20 Mins
Cook Time:
1 Hr
Total Time:
1 Hr 20 Mins
Serniko-brownie to propozycja połączenia tych dwóch pysznych smaków w jeden. A do tego malinowe wykończenie – po prostu rewelacja! Serniko-brownie powstało z inspiracji przepisem Magdy z Weekendownik po jednym z link-party na Facebooku i niezmiernie się cieszę, że było mi dane na ten przepis trafić 😊 Choć oczywiście nieco go zmodyfikowałam, dostosowując do własnych upodobań i przede wszystkim – zapasów 👌
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Ciemną czekoladę roztapiamy z masłem i cukrem, schładzamy. Mieszamy z jajkami i mąką migdałową, wylewamy do formy (u mnie tortownica).
- Białą czekoladę roztapiamy ze śmietanką, schładzamy. Mieszamy z serem i żółtkami i wykładamy łyżką na ciemną masę – tak, żeby całość nie wypłynęła do góry bokami, ale równomiernie 😊
- Pieczemy w temperaturze 180° z termoobiegiem ok. 50-60 minut.
- Maliny rozcieramy z cukrem i zagotowujemy. Smarujemy wierzch serniko-browni (używając konfitury malinowej po prostu smarujemy wierzch ciasta).
- Schładzamy, najlepiej przez noc lodówce. I gotowe!