SEROWE bułki – dodatek do zup lub sałatek

366 Views
serowe bułki dodatek do zup i sałatek
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 25 Mins

Bułki serowe są idealnym dodatkiem do zup lub sałatek ze wszelkich składników. Pasują absolutnie do wszystkiego 😊 W kształcie trójkątów wyglądają niezwykle atrakcyjnie, ale to nie ma znaczenia – można je pokroić na kwadraty, a nawet całkiem nieregularne kształty, i nie ma to wpływu na ich smak, który jest za każdym razem wykwintny – po prostu pycha A dzieciaki po prostu się nimi zajadają i jedna porcja to może być stanowczo za mało 😁

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Mieszamy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dodajemy masło i rozcieramy (palcami lub widelcem (preferowane, żeby nie ogrzewać masła). Wsypujemy starty ser, wlewamy mleko i szybko zagniatamy ciasto.
  • Wykładamy ciasto na stolnicę (blat), krótko wyrabiamy, rozpłaszczamy dłonią na okrągły placek o grubości ok. 2,5 cm. Dzielimy na 8 części. Można oczywiście rozpłaszczyć ciasto na dowolny kształt i zrobić po prostu kwadratowe, albo nawet bezkształtne – nie ma to znaczenia dla smaku 😊
  • Smarujemy odrobiną mleka. Można posypać odrobiną pieprzu. Pieczemy w temperaturze 220° przez ok. 12-15 minut. I gotowe!